Bodrum’da gerçekleştirilen eğitime, 22 otel personeli katıldı. Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünde görevli Sosyolog Ayşegül Bezirgan tarafından verilen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Şiddet Farkındalığı” eğitiminde toplumda kadın ve erkek rolleri, toplumsal cinsiyet, biyolojik cinsiyet, şiddetin tanımı ve şiddet döngüsü, dört farklı şiddet türü; fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, cinsel şiddet ve ekonomik şiddet konularına değinildi.
“Amaç, şiddetin neden olabileceği olumsuzlukların önüne geçebilmek”
Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Av. Gözde Çakıroğlu, dünyanın önemli kültür ve turizm destinasyonlarından olan Bodrum Yarımadasında, turizm ve otelcilik çalışanlarının bu kapsamda bilinçlendirilmesinin önemine değinerek “Bodrum ilçe genelindeki otellerden gelen talep üzerine Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı kapsamında otel personellerine yönelik ücretsiz düzenlediğimiz eğitim çalışmalarımız sürüyor. Hazırladığımız bu eğitimler ile otel personellerinin, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Şiddet Farkındalığı konularında bilinçlenmelerini sağlayarak, iş hayatlarında ya da özel yaşamlarında şiddetin neden olabileceği tüm olumsuz durumların önüne geçebilmeyi hedefliyoruz. Eğitim çalışmalarımızı farklı meslek gruplarına ve Bodrum ilçe genelinde yaşayan tüm vatandaşlara ulaştırmayı planlıyoruz.” dedi.
Tamer Mandalinci: “Hedefimiz geleceğe güvenle bakan bir Bodrum”
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, şiddetten uzak, geleceğe güvenle bakan bir Bodrum misyonu ile bu eğitimlerin toplumun farklı kesimlerinde de sürdürülmesini planladıklarını belirtti. Başkan Tamer Mandalinci, kadın ve erkeğin eşit şartlarda yaşam hakkına sahip olduğu inancıyla çalışmalar yaptıklarını ifade ederek şöyle devam etti:
“Şiddetten arınmış bir toplum inşa edebilmemiz için öncelikle toplumun her kesiminde, kadın ve erkeğin eşit şartlarda yaşam hakkını savunmamız ve bu konuda farkındalık oluşturmak için üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Bu konuda belediyemize düşen görev de konusunda uzman personellerimiz ile daha çok sayıda vatandaşa ulaşarak toplumda farkındalık oluşturmak; daha mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir toplum inşa etmek. Bodrum Belediyesi olarak turizm sektöründen gelen bu eğitim taleplerini değerlendirerek sektör çalışanlarının bilinçlendirilmesine katkı sağlıyoruz. Her yıl yüz binlerce turistin ziyaret ettiği Bodrum’un ekonomik yönden bel kemiğini oluşturan turizm sektöründe, hizmet kalitesini en üst düzeye çıkarmak, sadece tesislerde yapılan tadilat veya yenileme çalışmaları ile değil, aynı zamanda hem halkımızın hem de sektör çalışanlarının sosyal ve kültürel açıdan gelişiminin sağlanması ve bilinçlendirilmesi ile mümkün.”
EĞİTİMİN İÇERİĞİ:
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Şiddet Farkındalığı eğitimlerinde öncelikle eşitsizlik kavramı açıklanarak eşitsizliğin sonucunda oluşabilecek olumsuz durumlar katılımcılara aktarılıyor. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayalı şiddet olgusu üzerinde durularak şiddet kavramı ve şiddet döngüsünün tanımı yapılıyor. Kadına yönelik şiddet türlerine değinilerek şiddet türleri özelinde örneklendirmeler yapılarak şiddete maruz kalan kadının neler yapabileceğine yönelik bilgilendirilmeler sunuluyor. Toplumda kadın ve erkek rolleri, toplumsal cinsiyet, biyolojik cinsiyet, şiddetin tanımı ve şiddet döngüsü, dört farklı şiddet türü; fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, cinsel şiddet ve ekonomik şiddet ana başlıkları altında eğitimler veriliyor. Eğitimin son kısmında ise katılımcılara 6284 sayılı kanundan ve kadın haklarından bahsediliyor.
Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı nedir?
Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı 2022 yılında başlatılan, Türkiye turizminin doğal, kültürel ve sosyal boyutlarını koruyup geliştirmeyi ve Türkiye'nin bu alanlardaki zenginlikleri küresel çapta tanıtmayı hedefleyen ulusal bir sürdürülebilir turizm programıdır. Programın sahibi Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) olup program kapsamında oluşturulan Türkiye Sürdürülebilir Turizm Endüstrisi Kriterlerine (TR-I) uyum Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tüm konaklama tesislerine zorunlu tutulmuştur. Program kapsamında 2030 yılına kadar tüm konaklama tesislerinin bağımsız ve akredite belgelendirme kuruluşları tarafından TR-I kriterleri kapsamında belgelendirilmesi öngörülmektedir.[1] Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı Birinci Aşama kapsamında Türkiye'deki tüm konaklama tesislerinin 14, ikinci aşamada 29, üçünü aşamada ise 42 kritere uyum sağlamaları gerekmektedir.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.