Dünya Gıda Günü'nde anlamlı etkinlik

İzmir İl Tarım Müdürlüğü tarafından Dünya Gıda Günü vesilesi ile organize edilen ve İzmir İli idari Amirlerinin katıldığı Mutfak Atölyesinde bayat ekmekler eşsiz lezzetlere dönüştürüldü.

Nurdan Akaydın
Nurdan Akaydın Tüm Haberleri
Dünya Gıda Günü'nde anlamlı etkinlik
Dünya Gıda Günü'nde anlamlı etkinlik
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Bayat Ekmekler Eşsiz Lezzetlere Dönüştürüldü

Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Atölyesinde gerçekleştirilen etkinlikte israfın önlenmesi için farkındalık oluşturmak amaçlandı. Şef Olcay Kaygusuz eşliğinde bayat ekmek kullanarak ikişer yemek ve birer tatlı yapan katılımcılar, etkinliğin sonunda yemeklerin tadımını da yaptı.

Dünya Gıda Günü'nde anlamlı etkinlik

Yemeklerin servisini bizzat yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, tüketimde israfın önüne geçmek için "Daha iyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin Kimseyi Geride Bırakma" ilkesiyle farkındalık çalışmaları yapıldığını ifade ederek; " İnsan tüketimi için üretilen ekmeğin fazlasının hayvanlara yedirilerek değerlendirilmesini de doğru bulmuyoruz. Oda israf demektir" dedi.

Dünya'da yaklaşık yılda 1 milyar 300 milyon ton ekmeğin israf edildiğini ifade eden Şahin, "Bu konuda ülkemizde de ciddi israf var. Ülkemizde her sene ortalama 7 milyon 700 bin ton ekmeği israf ediyoruz. Bunun önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Dünyada 828 milyon insanın açlıkla mücadele ettiği düşünüldüğünde israfı önlemenin ne kadar önemli olduğu daha net ortaya çıkıyor." diye konuştu.

Dünya Gıda Günü'nde anlamlı etkinlik

Gıda İsraf Edilecek En Son Şey

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ülkede çok geniş bir kadroyla topraktan sofraya kadar gıda üretiminin, tüketiminin ve güvenliğinin takipçisi olduğunu da vurgulayan Şahin, "Bu kadar zahmetle üretilen bu kıymetli gıdanın israfını önlemek de bizim görevimiz. Gıda israf edilecek en son şey" dedi.

Dünya Gıda Günü'nde anlamlı etkinlik

Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç günümüzde gıdanın stratejik bir ürün haline geldiğini vurgulayarak, “Gıda günümüzde son derece stratejik bir ürün haline geldi. İklim krizi, doğal felaketler hepsi gıda üretimini etkiliyor. Ancak gıdamıza sahip çıkmak zorundayız. Biz de Yaşar Üniversitesi olarak bu tür toplumsal sorumluluk faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Üniversitelerin topluma hizmet etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla kamu ve özel kuruluşlarla aktiviteler yapıyoruz” dedi.

Dünya Gıda Günü'nde anlamlı etkinlik

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilşen İnce Erdoğan ve Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aylin Güney'in de dahil olduğu, çoğunluğu kadın idarecilerden oluşan katılımcılara Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan, bayat ekmekten yemek tariflerinin yer aldığı birer kitap hediye edildi.

Dünya Gıda Günü'nde anlamlı etkinlik

16 Eki 2024 - 23:53 İzmir- Yerel

Muhabir  Nurdan Akaydın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.