Başkan Mesut Ergin, Gastronomi Festivali'nin müjdesini verdi

Ayvalık’ta düzenlenen zeytinyağlı ev yemekleri yarışması büyük  ilgi gördü. Başkan Mesut Ergin,  önümüzdeki yıl Gastronomi Festivali'nin müjdesini verdi...

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Başkan Mesut Ergin, Gastronomi Festivali'nin müjdesini verdi
Başkan Mesut Ergin, Gastronomi Festivali'nin müjdesini verdi
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Ayvalık'ta bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali çerçevesinde düzenlenen zeytinyağı yemek yarışmasına Ayvalıklı ev kadınlarının ilgisi çok yoğun oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Ziraat Odası, Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile ATO Duyusal Analiz Laboratuarı ortaklığında düzenlenen 19. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali programı dâhilinde zeytinyağlı ev yemekleri yarışması yapıldı.

Başkan Mesut Ergin, Gastronomi Festivali'nin müjdesini verdi

Cumhuriyet Meydanı’ndaki yarışmanın jüri üyeliklerini; Yemek Kültürü Yazarı Arzu Acurol, Köşe Yazarı İletişim Danışmanı Caner Ural, Yemek Bloggeri Gülten Kurtoğlu Özdemir, Gastronomi Yazarı ve Belgeselci Rıza Sönmez ve Ayvalıklı Şef ve İşletmeci Sait Ergün’ün yaptı.Yarışmaya katılan kadınkarın heyecanı görülmeye değerdi.8 finalistin katıldığı yarışmada birinciliği; portakallı zeytinyağlı kereviz yemeğiyle Hicran Atıcı kazandı. İkinciliği  Çetin İçten’in toprak güveçte ada usulü arapsaçlı sübye yemeği ve üçüncülüğü de bedensel engelli Aysun Kubaş’ın yaptığı zeytinyağlı Afyon Bükmesi elde etti.

Başkan Mesut Ergin, Gastronomi Festivali'nin müjdesini verdi

Birincilik ödülünü veren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin  gelecek yıl gastronomi festivalini yaşama geçireceklerini söyledi. Başkan Mesut Ergin, Ayvalıklı kadınların hünerli elleriyle yapılan lezzetlerin profesyonel bir jüri tarafından değerlendirildiğini belirterek, yarışmaya katılan tüm yarışmacılara teşekkür etti.Amaçlarının başta zeytinyağı olmak üzere Ayvalık’ın farklı değerlerini ortaya çıkartarak,  turizm çeşitliliğini arttırabilmek olduğunun altını çizen Başkan Ergin, “Gastronomi alanında da Ayvalık Mutfağı’nın çeşitliliğini pozitif yönde yükseltebilmenin gayretindeyiz.  Ayvalık bir mübadele kentidir. Bu mübadele ile berber gelen tüm kültürlerin Türkiye geneline yansıtılması gerekir. İnşallah önümüzdeki yıllarda da daha komplike etkinliklerle de bu çabalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Başkan Mesut Ergin, Gastronomi Festivali'nin müjdesini verdi
Başkan Mesut Ergin, Gastronomi Festivali'nin müjdesini verdi

04 Kas 2024 - 12:42 - Yerel

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.