İşte Lezzetli Ispanak Çorbasının yapım aşamaları:

Malzemeler

Yarım kilo ıspanak

Yarım su bardağı bulgur

1 adet orta boy kuru soğan

Yarım yemek kaşığı domates salçası

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı sıcak su (800 ml)

Yapılış:

  • İlk olarak ıspanakları hazırlayın. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz yarım kilo ıspanağı küçük küçük doğrayın ve bir kenarda bekletin.
  • Geniş bir tencereye yarım yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. Küçük küçük doğradığınız 1 adet kuru soğanı tencereye ilave ederek karıştırarak kavurmaya başlayın.
  • Soğanlar hafif pembeleştikten sonra yarım yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Hazırladığınız doğranmış ıspanakları tencerenin içerisine ekleyin. Tahta bir kaşık yardımıyla ıspanakları diriliğini kaybedinceye kadar dikkatlice kavurun.
  • Kavrulan ıspanakların üzerine 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Karıştırdıktan sonra çorbayı kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayan çorbanın içine önceden yıkayıp süzdüğünüz yarım su bardağı bulguru, 1 çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
  • Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını hafif aralık bırakacak şekilde yerleştirin. Kısık ateşte kontrollü bir şekilde çorbayı pişmeye bırakın.
  • Bulgurlar yumuşayıp çorba güzelce piştikten sonra tencereyi ocaktan alabilirsiniz. Ispanak çorbanız şimdi servise hazır.
  • Kaselerinize alarak sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
  • Bu tarif sayesinde, hem sağlığınıza özen gösterip hem de damak zevkinize hitap eden harika bir çorba deneyimi yaşayabilirsiniz.