Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr labne peyniri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Yarım limonun suyu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sos İçin:

  • 100 gr labne peyniri
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı

Hazırlık:

  • Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabında köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Labne peyniri, sıvı yağ, süt, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
  • Elediğiniz un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karışana kadar çırpın.
  • Kek hamurunu yağladığınız bir kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 55 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan keki soğutup kalıptan çıkarın.
  • Labne peyniri, pudra şekeri, tereyağı ve vanilyayı karıştırma kabında mikserle çırpın.
  • Sosu kekin üzerine sürmek için sıkma torbası veya kaşık kullanarak dilediğiniz gibi süsleyin.
  • Dilimleyerek servis edin ve afiyetle tadını çıkarın!