Muzlu Rulo Pasta

Malzemeler:

2 adet iri muz

Keki için:

  • 5 adet yumurta
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 100 ml (yarım su bardağı) su
  • 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • Bir tutam tuz

Pastacı Kreması için:

  • 500 ml süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 100 gr (1 çay bardağı) şeker
  • 40 gr (2 çorba kaşığı) buğday nişasta
  • 2 adet yumurta
  • 5 gr (1 çay kaşığı) vanilin
  • 100 gr (yarım su bardağı) krema

Yapılışı:

  • Fırını 170 dereceye (alt üst fansız) ayarlayın.
  • Keki için yumurtaları beyazları ve sarılarıyla ayırın. Yumurta beyazlarını el mikseriyle düşük hızda yarım dakika çırpın, hafif köpürene kadar.
  • Yumurta beyazlarının üzerine bir tutam tuz ilave edin ve kar gibi olana kadar mikserle çırpın.
  • Başka bir kapta yumurta sarıları ve toz şekeri karıştırın.
  • Üzerine elenmiş un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırın.
  • Yumurta sarılı karışımı, karışımın içine 3 aşamada ekleyin. Her seferinde spatula yardımıyla nazikçe karıştırın.
  • Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine hazırladığınız pandispanya karışımını ince bir tabaka olarak yayın.
  • Tepsiyi tezgaha 3-4 kez vurarak baloncukları çıkarın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkarttığınız sıcak pandispanyayı tepsiden alın, kenarlarını keserek düz bir dikdörtgen şekli verin.
  • Pandispanyayı bir bez yardımıyla rulo şeklinde sarın ve soğuması için tercihen 1 gün bekletin. Eğer hemen kullanmak isterseniz, 2 saat beklemek yeterli olacaktır.
  • Pastacı kreması için süt ve tereyağını bir sos tenceresine alın, kaynamaya başlayana kadar ısıtın.
  • Ayrı bir kapta yumurta, nişasta ve toz şekeri çırpın.
  • Isınan sütü yumurtalı karışıma yavaşça ekleyerek karıştırın.
  • Karışımı tekrar tencereye alın, karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca 3 dakika daha pişirin.
  • Tencereden alın, vanilini ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan pastacı kremasını çırpılmış kremayla birleştirin. Eğer kremayı soğutmak için çırptıysanız, direk keke ekleyebilirsiniz.
  • Rulo keki açın, üzerine pastacı kremasını eşit şekilde yayın. Uçlara daha az kremalı bölge bırakın.
  • Muzları kekin üzerine yerleştirin ve rulo şeklinde sıkıca sarın.
  • Rulo pastayı en az 3 saat buzdolabında bekletin.
  • Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri, muz dilimleri, taze nane yaprakları ve bal ekleyerek sunum yapın.
  • Muzlu rulo pastanız hazır, afiyet olsun!