Sebzeli Pilav  
 
Malzemeler: 

  • 2 su bardağı pilavlık beyaz pirinç 
  • 1 büyük havuç (rendelenmiş) 
  • 1 büyük kabak (küp doğranmış) 
  • Yarım su bardağı bezelye (taze veya dondurulmuş) 
  • 1 büyük soğan (doğranmış) 
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı 
  • 4 su bardağı tavuk suyu veya su 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • 1 çay bardağı doğranmış maydanoz 


Yapılışı: 

  • Pilavlık beyaz pirinci iyice yıkayıp süzün. 15-20 dakika kadar suda bekletin, sonra tekrar süzün. 
  • Büyük bir tencereye sıvı yağı veya tereyağını ekleyin. Soğanı doğrayıp tencerede pembeleşene kadar kavurun. 
  • Rendelenmiş havucu ve doğranmış kabakları tencereye ekleyin. Orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar kavurun. 
  • Sebzeler yumuşadığında bezelyeleri de ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. 
  • Süzdürülmüş pirinci tencereye ekleyin. Pirinçleri sebzelerle birlikte birkaç dakika kavurun, tane tane olmaları için ara sıra karıştırın. 
  • Tavuk suyu veya suyu tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin, karıştırın. 
  • Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekip pilavı pişirinceye kadar kısık ateşte pişirin. 
  • Pilav pişip suyunu çektikten sonra ocaktan alın. Kapağını kapalı tutarak 10-15 dakika kadar dinlendirin. Bu sayede pilavın demlenmesi ve tanelerinin gevşemesi sağlanır. 
  • Pilavı servis tabağına almadan önce doğranmış maydanozu ekleyin. Pilavı karıştırarak maydanozu da dağıtın. 

Hazırladığınız sebzeli pilavı köfte ile birlikte servis yapabilirsiniz. 
 
 
Afiyet olsun!