oğurtlu kabak salatası hafif ve lezzetli bir seçenek olabilir. İşte tarif:

Malzemeler:

  • 2 orta boy kabak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber veya tatlı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1-2 yemek kaşığı doğranmış taze nane veya dereotu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  • Kabakları yıkayıp rendeleyin.
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın.
  • Sarımsakları ince ince doğrayıp tavaya ekleyin ve kısa bir süre soteleyin. (Eğer sarımsak kullanmak istemiyorsanız, bu adımı atlayabilirsiniz.)
  • Rendelenmiş kabağı tavanın içine ekleyin.
  • Kısık ateşte kabağı soteleyin. Kabaklar suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Kabağı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Yoğurt, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
  • Soğuyan kabağı yoğurtlu karışıma ekleyin.
  • İsterseniz pul biber ve doğranmış taze nane veya dereotu ile süsleyin.
  • Bu hafif ve sağlıklı yoğurtlu kabak salatası, özellikle sıcak yaz günlerinde iyi bir seçenek olabilir. Afiyet olsun!

    Fotoğraflar; nefis yemek tarifleri  ve yemek.com