Ağzınıza layık tadıyla yaz sofralarının vaz geçilmezi hafif ve lezzetli yoğurtlu kabak salatasının yapılışını sizler için hazırladık!
oğurtlu kabak salatası hafif ve lezzetli bir seçenek olabilir. İşte tarif:
Malzemeler:
- 2 orta boy kabak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1.5 su bardağı yoğurt
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber veya tatlı toz biber (isteğe bağlı)
- 1-2 yemek kaşığı doğranmış taze nane veya dereotu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Kabakları yıkayıp rendeleyin.Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın.Sarımsakları ince ince doğrayıp tavaya ekleyin ve kısa bir süre soteleyin. (Eğer sarımsak kullanmak istemiyorsanız, bu adımı atlayabilirsiniz.)Rendelenmiş kabağı tavanın içine ekleyin.Kısık ateşte kabağı soteleyin. Kabaklar suyunu çekinceye kadar pişirin.Kabağı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Yoğurt, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.Soğuyan kabağı yoğurtlu karışıma ekleyin.İsterseniz pul biber ve doğranmış taze nane veya dereotu ile süsleyin.Bu hafif ve sağlıklı yoğurtlu kabak salatası, özellikle sıcak yaz günlerinde iyi bir seçenek olabilir. Afiyet olsun!
Fotoğraflar; nefis yemek tarifleri ve yemek.com