Domates salçası, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir ancak çabuk bozulma ve küflenme eğilimi gösterir. Şeflerin önerileriyle, bu sorunu çözmek artık daha kolay.

çay kaşığı zeytinyağı eklemektir. Zeytinyağı, salçanın raf ömrünü uzatarak, küf oluşumunu önler. Bu yöntemle, 1 kg salçanın içinde oluşan küfler, en az 3 ay boyunca büyümez.

Evde Domates Salçası Yapımı:

Domates salçası almak yerine evde yapmak, taze ve sağlıklı bir seçenektir. İşte iki farklı tarifle evde domates salçası yapma yöntemleri:

Biber Salçası:

  • 5 kg kapya biberi
  • 500 gr yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yarım bardak Ayçiçek yağı

Yapılışı:

  • Biberleri hazırlayın, tencereye yerleştirin ve kaya tuzu ekleyerek 20 dakika pişirin.
  • Püre haline getirin ve güneş görmeyen bir ortamda bekletin.
  • Daha sonra sıkıca kapatılmış kavanozlara dökün ve yağ ekleyerek buzdolabında saklayın.
  • Domates Salçası:

    • 10 kilo domates
    • Tuz
    • Zeytinyağı

    Yapılışı:

  • Domatesleri yıkayıp küçük parçalara kesin.
  • Mutfak robotuna ekleyip püre haline getirin.
  • Kısık ateşte koyulaşana kadar haşlayın.
  • Blenderda topaksız hale getirin, tuz ekleyin ve güneşte bekletin.
  • Soğuduktan sonra sterilize edilmiş kavanozlara dökün, zeytinyağı ekleyin ve sıkıca kapatın.