Lezzet

Son dakika lezzet haberleri ve lezzet haberleri ile ilgili tüm sıcak gelişmeleri sayfamızdan takip edebilirsiniz. lezzet ile ilgili 27 haber listeleniyor.

Lezzet Haberleri

En iyi 5 yemek animesi

Yemek programları her geçen gün daha popüler hale geliyor, çünkü yemek, insanların bir araya gelmesi ve bağ kurması için harika bir yol. Ancak yemek a...

"Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri Ankara’da devam ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda İl Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri Ankara’da devam ediyor.

Cunda’nın eşsiz güzelliği Köşebaşı’nın lezzetiyle tamamlanıyor

Geleneksel lezzetleri modern bir sunumla birleştiren Köşebaşı, artık Cunda Adası’nda! Türkiye’nin mutfak kültürüne sahip çıkmayı bir ilke edinen Köşeb...

İtalyan Şefler Efeler Enginarını kullanarak lezzet şöleni yaşattı

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın ilçeye özgü tatları tanıtmak amacıyla düzenlediği 3’üncü Efeler Gastronomi Festivali’nin ilk gününde lezz...

Ege'nin en lezzetlisi.. Açılışa gün sayıyor..

Hey yıl geleneksel hale gelen Aydın Efeler Geleneksel Gastronomi Festivali'nin 3.süne sayılı günler kaldı.

Balıkesir'in gastronomi zenginliği sınırları aşıyor

“50 Peynirli Şehir Balıkesir”, “Zeytin Ülkesi Balıkesir” ve “Ekmek Şehri Balıkesir” üçleme eserleri ile dört uluslararası ödül alarak bir ilke imza at...

Yılbaşı akşamı için hazırlayabileceğiniz lezzetli bir atıştırmalık

2023'ün son anlarını geri sayarken, dünya genelinde insanlar sıcak yemekler ve sevgi dolu geleneklerin içinde yeni bir bölümün gelişini kutlamak için...

Tasarruflu ve sürdürülebilir hayat becerileri

Günlük yaşantımızda maliyet tasarrufunu ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına geçiş yapmayı hedefliyorsanız, kazanılacak becerilerle ilgili bir dizi yet...

Kışın sağlıklı tutkusu, turşu!

Aydın'da kış aylarında turşu satışları önemli bir artış gösteriyor. Turşucular, turşunun içerdiği probiyotiklerle sindirim sistemini düzenleyip bağışı...

Bekledikçe lezzeti artıyor, yiyen tadına doyamıyor! Yüzlerce yıllık lezzet Gömeç, Burhaniye ve Ayvalık'ta üretiliyor, uzun süre dayanıyor

Edremit Körfezi'nin yüzyıllardır saklı kalmış lezzetleri birer birer gün yüzüne çıkıyor. Gömeç, Burhaniye ve Ayvalık'ta üretilen "Kirli Hanım" peynirl...

Canan Karatay yaşlanmayı geciktiren o iksiri açıkladı! Bunu yiyenin saçları da ışıl ışıl olacak!

Pekmezle birlikte tüketildiğinde vazgeçilmez bir lezzet sunan tahinin aynı zamanda yaşlanmayı geciktirdiğini açıklayan Canan Karatay'ın açıklamaları b...

Kahve mi çay mı? Hangisi daha sağlıklı?

Güne enerjik bir başlangıç yapmanın veya sakinleşip dinlenmenin bir yolu olarak içtiğimiz kahve ve çay, hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi....

Bir tabak asla ama asla yetmiyor..! Balıkesir'in dillere destan lezzetine coğrafi işaret başvurusu yapıldı!

Türkiye'yi doyuran şehirden dillere destan çok kişinin bilmediği bir lezzet.. Balıkesir'in İvrindi ilçesine ait eşsiz bir lezzet olan sarımsaklı bulgu...

Mantarlarla lezzet keşfine hazır mısınız? Farklı mantar çeşitlerini inceleyin!

Yemeklerimizin vazgeçilmez malzemelerinden biri olan mantar türlerinin, farklı lezzetlerini ve kullanım alanlarını merak edenlere yönelik bir keşif re...

İzmir GURMEFEST'te öğrenciler lezzet dolu workshop gerçekleştirdi

İzmir GURMEFEST, 29 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenen bir gastronomi etkinliği oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak San...

Denizli Kebabı dünya turistlerinin gözdesi haline geliyor

Denizli'nin ünlü lezzeti Denizli Kebabı, son yıllarda hem Türkiye'de hem de dünyada ilgi görmeye başladı. Kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistle...

Bursa Gastronomi Festivali'nde anne ve çocuklar 'Annemle Yemeğe Sevgi Kattık' yarışmasında birinci oldu

Bursa Gastronomi Festivali, zengin Bursa mutfağının lezzetlerini tanıtan bir etkinlik olarak büyük ilgi gördü. Festival kapsamında düzenlenen "Annemle...

Bursa 2. Gastronomi Festivali ile lezzet şölenine dönüştü

Bursa, 2. Bursa Gastronomi Festivali'nde paneller, yemek yarışmaları, söyleşiler ve lezzetlerle dolu bir etkinlikler dizisiyle şehrin zengin gastronom...

İzmirliler lokmayı böyle yapıyor: Lokma çıtır çıtır ve lezzetli oluyor…

Lokma denildiğinde akla gelen ilk şehir olan İzmir’de lokmacıların sırrı çözüldü.

Tembel avrat usulü zeytinyağlı bakla tarifi; Mutlaka deneyin lezzeti 5 kat artıyor!

Ege Bölgesi’nde oldukça fazla tüketilen ve çok faydalı olan zeytinyağlı baklayı daha lezzetli hale getiren tarif.

Canan Karatay önerdi; Kokusuna burun kıvırıyorduk. Dizlere sürünce ağrıyı alıyormuş…

Canan Karatay’ın ısrarla üzerinde durduğu ve tavsiye ettiği * kuyruk yağı * diz ve eklem ağrılarına da iyi geliyor.

Canan Karatay önerdiğinde kimse yüzüne bakmıyordu. Köftenin lezzetini 5’e katlıyor…

Kalp ve damar hastalıklarına ilişkin tavsiye ve önerileriyle bilinen * Prof. Dr. Canan Karatay’ın * yemeklere lezzet katan yağ tavsiyesi * köftenin *...

Buzluk için kış hazırlığı nasıl yapılır? 

Kış ayları geldiğinde, taze meyve, sebze ve diğer gıdaların saklanması büyük bir önem taşır. Buzluk, bu değerli gıdaları uzun süre korumanın en etkili...

Denizli'nin eşsiz lezzeti, tandırda pişirilen geleneksel Denizli Kebabı

Denizli Kebabı, özel pişirme yöntemiyle damak tadına hitap eden geleneksel bir lezzettir. Uzak ülkelerden dahi ilgi gören bu kebap, elle yenme özelliğ...

Domates salçasını kurutmanın püf noktası. Egeliler daha hızlı kuruması için böyle yapıyor...

Yaz mevsimlerinde kış öncesi devam eden hazırlıklarla birlikte turşular kuruldu, soslar yapıldı ve şimdi de salçalar hazırlanıyor. Ege’de yaşayan ev h...

Site arşivi içinde belirli bir içerik arıyorsanız, yukarıdan arama yaparak daha hızlı sonuca ulaşabilirsiniz