Tuz

Son dakika tuz haberleri ve tuz haberleri ile ilgili tüm sıcak gelişmeleri sayfamızdan takip edebilirsiniz. tuz ile ilgili 30 haber listeleniyor.

Tuz Haberleri

Her gün, her yemekte bayıla bayıla yiyoruz ama insan ömründen ömür götürüyor..!

Vücudumuzun bir çok vitamin ve minerale ihtiyacı olduğu gibi tuza da ihtiyacı vardır. Fakat fazla tüketilen tuz insan vücudu için adeta bir zehir hali...

Yanmış tencerelerinizi inci gibi yapan muhteşem üçlü formül! Üstelik çok basit malzemelerle tencereleriniz ayna gibi parlayacak..!

Ev hanımlarının korkulu rüyası yanık tencereler artık eziyet olmaktan çıktı. Yanık tencerelerinizde kullanabileceğiniz çok basit süper 3lü karışımla ç...

Yıllarca "Beyaz ölüm" diye insanlara yedirmediler.. Gerçeği Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı..!

Sağlık alanında yaptığı açıklamalar ve beslenme önerileriyle tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, kaya tuzunun önemine vurgu yaparak, sağlık açısından tuz...

Kebapçılar söylediğinde burun kıvırmıştık... Canan Karatay da önerdi! Et kavurmanın lezzetini 5'e katlıyor ve yumuşak yapıyor

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, et kavurma yaparken içerisine mutlaka kuyruk yağının eklenmesi gerektiğini söyledi. Peki kuyru...

Hataylıların kıskandığı Antep usulü kısır tarifi! İçine eklenince tadı 5’e katlanıyor…

Tüm dünyaya nam salmış Hatay usulü kısır * Antep usulünün * yanında adeta küstü. Yemek denince akıllara gelen Hataylılar kısırın tahtını Gaziantep’e k...

Patlıcan közlerken patlıcanın sert kalmaması için bunu yapın. Patlıcan yumuşak oluyor ve suyunu hapsediyor

Patlıcan közlerken işinizi kolaylaştıracak aşçılık tüyosu. Bu sayede patlıcanlar sert kalmıyor ve suyunu asla salmıyor.

Yufka tel tel dökülüyor! Hiç yırtılmayan çıtır çıtır zarf börek tarifi…

Evde tel tel dökülen ve açarken asla yırtılmayan çıtır çıtır zarf böreği yapımı belli oldu.

Havlu peçeteye sarmak gerekiyormuş. Hep boşuna zaman kaybetmişiz! Haşlanmış mısır bu yöntemle 3,5 dakikada hazır

Haşlanmış mısır yaparken saatlerce kaynamasına izin verdik. Hem fatura kabardı hem de zamanımız çalındı. Oysa haşlanmış mısırı bu yöntemle kaynatmak g...

İzmirliler lokmayı böyle yapıyor: Lokma çıtır çıtır ve lezzetli oluyor…

Lokma denildiğinde akla gelen ilk şehir olan İzmir’de lokmacıların sırrı çözüldü.

Tembel avrat usulü zeytinyağlı bakla tarifi; Mutlaka deneyin lezzeti 5 kat artıyor!

Ege Bölgesi’nde oldukça fazla tüketilen ve çok faydalı olan zeytinyağlı baklayı daha lezzetli hale getiren tarif.

Hem Roma'da hem de Osmanlı'da kullanıldı ama şu an adını bilen bile yok! Oysa tam bir şifa deposu.. Yiyen hastalık yüzü görmüyor

Asırlardır kullanılan ve tıbbi açıdan katkılar sunan kapari, Türkiye'de çoğu kişi tarafından bilinmiyor. Oysa turşusu bile yapılan kaparinin sağlığa ö...

Kireçli çaydanlık nasıl temizlenir? Yalnızca 2 malzemeyle kesin çözüm! Kireçten eser kalmıyor

Kireçli çaydanlık nasıl temizlenir? Mutfak aletlerinden en çok kullanılanlardan çaydanlık, zamanla aşınır ve dibi kireç tutar. Bu temizlik sırrı kireç...

Siyah zeytin kurarken bilmeniz gerekenler. Fazla girince zeytini bozuyor ve tadını acı yapıyor…

Siyah zeytin sofraların başının tacı ve insan vücudu için gereken vitaminleri saklayan mucize kahvaltılıktır. Siyah zeytin kurarken dikkat edilmesi ge...

Kışlık domates sosunun gizli tarifi! 

Kış aylarının soğuk ve gri günlerinde, yazın taptaze domateslerinin lezzetini özlemek oldukça yaygın bir duygu. Neyse ki, kışın da taze domates tadını...

Domates salçasını kurutmanın püf noktası. Egeliler daha hızlı kuruması için böyle yapıyor...

Yaz mevsimlerinde kış öncesi devam eden hazırlıklarla birlikte turşular kuruldu, soslar yapıldı ve şimdi de salçalar hazırlanıyor. Ege’de yaşayan ev h...

Ege usulü zeytinyağlı taze fasulye tarifi. Bugüne kadar hep yanlış pişirmişiz…

Lezzetleriyle damak çatlatan Ege mutfağının zeytinyağlı tatları parmak ısırtıyor. Ege’de çok tercih edilen * zeytinyağlı taze fasulye * yemeğini hep y...

Biber salçası yaparken aklınızdan çıkarmayın - Bu hatayı yaparsanız biber salçasını çöpe dökmek zorunda kalırsınız

Hasadı yapılan biber artık salça olma sürecine girdi. Girdi girmesine ama sakın bu hatayı yapmayın. Yoksa güzelim biber salçası çöpe gitmek zorunda ka...

Yazın yiyebileceğiniz en hafif yiyecek

Ağzınıza layık tadıyla yaz sofralarının vaz geçilmezi hafif ve lezzetli yoğurtlu kabak salatasının yapılışını sizler için hazırladık!

Peynirleri taze tutmanın tüyosu. Köylüler bu yöntemi kullanıyor, peynir asla küflenmiyor…

Marketten alınan ya da köylerde hazırlanan nefis peynirleri taze ve bozulmadan tutmanın bir sırrı var.

En iyisini Egeliler bilir. Ege yöresine ait yaprak sarmanın keşfedilmeyen püf noktası

Ege yöresi, zeytinyağı ile ünlü bir bölgedir. Kendine has özellikleri, antik çağlardan kalma tarihi dokusu ve parmak ısırtan yemekleriyle tanınır. Fak...

Şimdi sırrı çözüldü Tekirdağlı köfte ustalarının pişirdiği Tekirdağ köftesinin sırrı! Korkulacak hiçbir şey yokmuş

Tekirdağ köftesi, kendine has özellikleriyle Türkiye'nin en sevilen yemeklerindedir. Kıvamı yakalandığında ve püf noktaları es geçilmediğinde yanına y...

Zeytinin acısı nasıl çıkar? Acı aromasından kurtulmak çok kolaymış! Sadece 2 malzemeyle kesin çözüm

Zeytinin acısı nasıl çıkar? Kahvaltının olmazsa olmazı zeytinlerdir. Etli, yağlı ve pul biberli zeytinlerin tadı oldukça güzeldir. Ancak acı zeytin ço...

Puf puf kabaran dilim böreğin sırrı çözüldü. Pastane ustası hamurun harcına ekliyor…

5 çayına komşularınızı kıskandıracak pastane usulü puf puf kabaran dilim böreği yapmanın sırrını pastane ustası verdi.

Domatesli makarnayı bu şekilde yapın. Makarna domatesi tam çekiyor ve lezzetli oluyor…

Fiyatına ve gördüğü değere oranla çok lezzetli bir yemek türü olan domatesli makarnayı sosu iyice çekmesi için hazırlamanın bir püf noktası var.

Asırlardır uygulanan yöntem. Uyumadan ayaklarınıza limon sürünce ne oluyor? Hiç kimse bilmiyordu

Ayaklara ve topuklara limon sürünce ne oluyor? Daha önce birçok insan duymamıştı. İşte etkisine inanamayacağız ayak sağlık sırları.

Site arşivi içinde belirli bir içerik arıyorsanız, yukarıdan arama yaparak daha hızlı sonuca ulaşabilirsiniz