Vücudumuzun bir çok vitamin ve minerale ihtiyacı olduğu gibi tuza da ihtiyacı vardır. Fakat fazla tüketilen tuz insan vücudu için adeta bir zehir hali...
Ev hanımlarının korkulu rüyası yanık tencereler artık eziyet olmaktan çıktı. Yanık tencerelerinizde kullanabileceğiniz çok basit süper 3lü karışımla ç...
Sağlık alanında yaptığı açıklamalar ve beslenme önerileriyle tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, kaya tuzunun önemine vurgu yaparak, sağlık açısından tuz...
Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, et kavurma yaparken içerisine mutlaka kuyruk yağının eklenmesi gerektiğini söyledi. Peki kuyru...
Tüm dünyaya nam salmış Hatay usulü kısır * Antep usulünün * yanında adeta küstü. Yemek denince akıllara gelen Hataylılar kısırın tahtını Gaziantep’e k...
Haşlanmış mısır yaparken saatlerce kaynamasına izin verdik. Hem fatura kabardı hem de zamanımız çalındı. Oysa haşlanmış mısırı bu yöntemle kaynatmak g...
Asırlardır kullanılan ve tıbbi açıdan katkılar sunan kapari, Türkiye'de çoğu kişi tarafından bilinmiyor. Oysa turşusu bile yapılan kaparinin sağlığa ö...
Kireçli çaydanlık nasıl temizlenir? Mutfak aletlerinden en çok kullanılanlardan çaydanlık, zamanla aşınır ve dibi kireç tutar. Bu temizlik sırrı kireç...
Siyah zeytin sofraların başının tacı ve insan vücudu için gereken vitaminleri saklayan mucize kahvaltılıktır. Siyah zeytin kurarken dikkat edilmesi ge...
Kış aylarının soğuk ve gri günlerinde, yazın taptaze domateslerinin lezzetini özlemek oldukça yaygın bir duygu. Neyse ki, kışın da taze domates tadını...
Yaz mevsimlerinde kış öncesi devam eden hazırlıklarla birlikte turşular kuruldu, soslar yapıldı ve şimdi de salçalar hazırlanıyor. Ege’de yaşayan ev h...
Lezzetleriyle damak çatlatan Ege mutfağının zeytinyağlı tatları parmak ısırtıyor. Ege’de çok tercih edilen * zeytinyağlı taze fasulye * yemeğini hep y...
Hasadı yapılan biber artık salça olma sürecine girdi. Girdi girmesine ama sakın bu hatayı yapmayın. Yoksa güzelim biber salçası çöpe gitmek zorunda ka...
Ege yöresi, zeytinyağı ile ünlü bir bölgedir. Kendine has özellikleri, antik çağlardan kalma tarihi dokusu ve parmak ısırtan yemekleriyle tanınır. Fak...
Tekirdağ köftesi, kendine has özellikleriyle Türkiye'nin en sevilen yemeklerindedir. Kıvamı yakalandığında ve püf noktaları es geçilmediğinde yanına y...
Zeytinin acısı nasıl çıkar? Kahvaltının olmazsa olmazı zeytinlerdir. Etli, yağlı ve pul biberli zeytinlerin tadı oldukça güzeldir. Ancak acı zeytin ço...